Det året vi lette etter smør…

Mens juletreselgerne tappert tilbyr årets «du grønne glitrende», prøver kuling, storm, regn, hagl og torden å dempe julestemningen med sine påminnelser om den evige klimadebatt. Politikere og miljøforkjempere fra hele verden har vært samlet i Durban, uten at TV2 sine sjarmerende værmeldere lar seg påvirke av det med et aldri så lite høytrykk. Vi stoler på kalenderen – det er utvilsomt juletid og vi gleder oss alle!

De gode duftene fra hjemmebaksten hviler over bygd og bydeler –  smør eller ikke. Lavkarbo er blitt årets store schläger – er det derfor vi ennå ikke har fått skikkelig snøvær i Bergen? Sparebanken Sogn og Fjordanes julebrev er et lokalt fenomen – utferdiget av velmenende medarbeidere ved kontoret i Bergen. Her prøver vi å gi våre kjære kunder et uhøytidelig lite innblikk i vår hverdag  og kanskje lufte noen synspunkter om løst og fast.

Ett år er gått siden vi etablerte oss i BA-huset i Chr. Michelsensgate. Her trives vi stadig best i «øppna landskap», noe mange av våre kunder gjennom året har kunnet konstatere ved selvsyn. Uttrykket «i glass og ramme» har fått en ny dimensjon dette året – men vi liker det… 🙂

Per Ivar er fortsatt den ubestridte leder for personmarkedet i Bergen. Utstyrt med Skyss Periodekort er han daglig å finne på «Snarveien» fra Kleppestø til Nøstet på morgenen og på retur om ettermiddagen. Fritiden tilbringer han stort sett i seilbåt, gjerne til rors, der han får utøvet sine lederegenskaper overfor mannskapet – ofte sine egne barn og hunden Emma – på en velfungerende måte. Hvis ikke han da kjører bil til Førde – regelmessig møtevirksomhet krever hans tilstedeværelse også der og det går som regel fort unna på E39…

Fra Askøy kommer også Tone daglig seilende til byen – hun bestyrer vår næringslivsavdeling med entusiasme og dyktighet – og med et vidunderlig humør. Tone er morgenfugl – er tidlig på jobb og serverer oss andre nytrukket kaffe før klokka 8 (de som er kommet, altså…).

Mange av våre kunder kjenner godt Cesilie – nå også som spesialisert forsikringsrådgiver for Gjensidige. Sprek og dyktig jente med sunne fritidsinteresser. Stadig observert på golfbaner i inn- og utland og tørrtrener med minigolfsettet sitt etter arbeidstid i kontorlokalene. Glad i Italia og en god rød en! Liker godt å reise generelt og er derfor bankens ekspert på geografi i quiz!

Så har vi Stine. Det er med vemod vi må vedgå at hun nå forlater oss for å flytte til Sogndal. Nils Vegard, en hyggelig forsikringsmann fra Gjensidige der inne, har gjort sine hoser såpass grønne at de to nå stifter bo i saftbygda. Dette samboerforholdet innebærer også at de to om ikke lenge blir foreldre! Vi kommer til å savne Stine i Bergen men regner med hun kan tilby oss lokale spesialiteter når Brann spiller bortekamp i Sogndal neste år. Til de som måtte lure på det: Stine blir erstattet av Hedvig fra 2. januar!

Torunn fikk en flott gutt i september og blir hjemme i morspermisjon til ettersommeren 2012. Hennes stedfortreder er Maria! Maria kom drivende inn til oss med tidevannet i august – jenta med livserfaring fra Dale i Sunnfjord og Australia! En friskus med lopper i blodet, snakketøyet på plass og en smittende latter. Hun baker de mest fantastiske kaker og er vår hoffleverandør på slikt til morgenmøtene! Maria er fungerende tillitsvalgt og dessuten fungerer hun strålende i temaet vårt.

Ute i kundemottaket sitter Julie. En kapasitet – i ferd med å gjennomføre autorisasjon som finansrådgiver. Julie er en skikkelig tøffing – trener flittig og løser alle slags problemer og utfordringer i dagligbanken. Opphavelig fra Viksdalen, nordom Sognefjorden – reiser hjem i helgene (hvis ikke hun lar seg trekke til Feios, der det også er ”noe” som trekker…). Julie elsker å danse og pådrar seg  gjerne et armbrudd for en god svingom!

Tor Inge – med røtter i Balestrand – preger også hverdagen på kontoret vårt. Tor Inge tør der andre tier – går ikke av veien for å spille godtroende kolleger et skikkelig puss (gjerne kolleger med høyere titler!) Det er stadig Manchester United som styrer fritiden hans og han har et avslappet forhold til begrepet arbeidstid. Om morgenen, vel å merke! Kreativ type!

Så har vi hun med det lange navnet – vi kaller henne bare Tine. Anne Christine Eek Skage jobber utrettelig for at kundene hennes skal ha det bra – og det tror vi de har.  Hun har en breddekompetanse som de fleste av oss misunner henne. Og er arbeidsdagen slutt, er hun raskt på plass på Sletten ved Flesland, der hestene er hennes store interesse. Det går mye i dressurridning – ikke så mye på hesteryggen selv lenger, men hun er aktiv i miljøet. Favorittsang: Fola fola Blakken…

Fortsatt i blant oss er Helge – lar seg ikke skremme av at han nå er en mann mellom seksti og sytti – med eget trommesett under pulten bidrar han på sitt vis til at arbeidsrytmen og motet holdes oppe, selv når arbeidsmengden blir stor. Helge har oppsøkt sol og varme opptil flere ganger i år, noe en ekstra ferieuke må ta sin del av skylden for. Er han ikke på jobb er han sikkert i syden – eller på fotball i England! Sangstemme: Tenor!

Bente Karin er stadig en av nestorene – populært kalt Bente-i-banken. Bente vet ikke hva godt hun kan gjøre for kundene våre – ingen utfordring er for stor. Hun finner løsninger på det meste og er som en god mor for både kunder og kolleger. Et stadig økende antall barnebarn gjør at hun heller ikke har fritidsproblemer og hytta i Eikedalen benyttes nesten mer enn leiligheten på Verftet.

Har vi glemt Leon? Å, neida, selve rosinen i pølsa til slutt, selvsagt! Leon er kontorets regionbanksjef, men er sjelden rolig av den grunn. En dag i Stryn, en annen dag i Førde. Representerer Hordalandsbenken i bankens ledergruppe og syklet Bergen-Voss i år. Satte ny «pers» – ikke rart ettersom det var første gangen! Leon har et usedvanlig godt humør og gjør jevnlige forsøk på å la det gå ut over oss andre! You’ll never walk alone, Leon!

Joda! Stemningen i banken i Bergen er god! Fusjonen med Fjaler har vært vellykket og sammen klarer vi å skape en organisasjon og kultur som innebærer mye hardt arbeid mot ambisiøse mål. Vi krydrer hverdagen med humor og løssluppenhet. Kommentarene sitter løst og den gode stemningen er der…

Vi ønsker alle våre kjære kunder en riktig god jul og et godt nytt år!

Med de beste hilsener fra oss i Sparebanken Sogn og Fjordane, Bergen